Tilapia w sosie tajskim

Tilapia w sosie tajskim
Tilapian w sosie tajskim to Azjatycki przepis, który serwuje 2. Jedna porcja zawiera 542 kalorie, 71g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na $7.04 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga brązowego cukru, kawałka imbiru, chili i liści kolendry. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 260 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 99%, to danie jest znakomite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Tajska Tilapia z sosem orzechowym, Pieczona Tilapia Z Tajskim Kokosowym Sosem Curry, oraz Pieczona Tilapia z tajskim sosem kokosowo-Curry.

Instrukcje

1
Filety rybne zalać mąką kukurydzianą, a następnie odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
2
Rozgrzać olej na dużej patelni nieprzywierającej, skwierczeć filety przez 2-3 minuty z każdej strony, aż będą chrupiące, a następnie wyjąć i ogrzać. Na tej samej patelni krótko podsmaż cebulę dymkę, czosnek i imbir, następnie dodaj sos sojowy, brązowy cukier i sok z limonki i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie lekko syropowaty. SOS polać rybą, rozsypać chilli, tajską bazylią lub kolendrą, następnie podawać z limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
Klin WapiennyKlin Wapienny
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 Szklanki Pokrojonego W Cienkie Plasterki Kurczaka Z Rożna, Kupionego W Sklepie (około 2 Małych Piersi Z Kurczaka)2 Szklanki Pokrojonego W Cienkie Plasterki Kurczaka Z Rożna, Kupionego W Sklepie (około 2 Małych Piersi Z Kurczaka)
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Caposaldo Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia75
Magazyn