Tilapia Pomidorowe Filety Bazyliowe

Tilapia Pomidorowe Filety Bazyliowe
Filety z bazylii z pomidorów Tilapia mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 177 kalorii, 26g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny fodmapowi i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 2,53 zł za porcję. 25 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, skórkę z cytryny, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pomidor Bazylia Tilapia, Parmezan Crusted Tilapia z sosem pomidorowo-bazyliowym, oraz Panko Crusted Tilapia ze świeżym sosem pomidorowo-bazyliowym + gratisy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 204°. Spray 11x7-inch (2-quart) szklane naczynie do pieczenia z gotowania sprayu. W płytkim naczyniu połącz sok z cytryny, skórkę i olej. Zanurz filety w mieszaninie cytrynowej, zmieniając się w płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CytrynaCytryna
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Umieścić w naczyniu do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Filety posypać bazylią, solą i pieprzem. Łyżka pomidorów na filetach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
BazyliaBazylia
4
Posypać serem. Przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Piec 15 do 20 minut lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Scarpetta Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Scarpetta Pinot Grigio
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn