Tilapia Piwna z czerwonym sosem Mandarynkowo-pomarańczowym Chile

Tilapia Piwna z czerwonym sosem Mandarynkowo-pomarańczowym Chile
Piwo Tillapia z czerwonym sosem Mandarynkowo-pomarańczowym Chile jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 26g białka, oraz 19g tłuszczu. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz proszek do pieczenia, mandarynki, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć piwo, można śledzić to danie główne z Guinness, Whiskey & Irish Cream Cupcakes jako deser. 205 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest idealny do Dzień Ojca. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest dobre. Spróbuj Tilapia Piwna z czerwonym sosem Mandarynkowo-pomarańczowym Chile, Tilapia po piwie z salsą Mango, oraz Baja Beer-poobijana Tilapia (świetna do rybnych Tacos) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać wystarczająco dużo oliwy z oliwek, do płytkiego smażenia ryby, na dużej patelni na średnim ogniu
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
W płytkim naczyniu ubij razem 1/2 szklanki mąki, piwa, jajka i proszku do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
PiwoPiwo
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Umieść pozostałą 1/4 szklanki mąki w oddzielnym płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Doprawić obie strony filetów rybnych solą i czarnym pieprzem. Ryby pogłębiać w mące, obrócić, aby pokryć obie strony, a następnie strząsnąć nadmiar mąki. Wsad ryby w mieszaninie piwa i włączyć do Płaszcz z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RybyRyby
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
PiwoPiwo
5
Dodaj rybę do gorącego oleju i gotować 2 do 3 minut na stronę, aż gotowane przez i nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Usuń ryby z oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Umieść na wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
8
Podczas smażenia ryby w średniej misce ubijamy sok z cytryny i pastę chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Dodaj mandarynki i kolendry i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkiMandarynki
KolendraKolendra
10
Podawać sos na rybie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RybyRyby

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Loveblock Pinot Gris z oceną 4.6 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.
TrudnośćNormalny
Gotowe W16 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn