The ultimate makeover: Fish pie
Ostateczny makeover: Fish pie może być tylko pescatarian przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 457 kalorii, 40g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.77 za porcję. Jeśli masz młode ziemniaki, kilka gałązek tymianku, krewetki w skorupkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 50 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to The ultimate makeover: Fish & chips, The ultimate makeover: Chicken pie, oraz The ultimate makeover: Shepherd ' s pie.
Instrukcje
3 łyżki mleka wymieszać z mąką kukurydzianą i odstawić.
Resztę mleka wlać do rondla. Pokroić krewetki w skorupki, zarezerwować mięso, następnie wrzucić skorupki i główki (w razie potrzeby najpierw umyć) do mleka wraz z gałązkami tymianku, liśćmi laurowymi, czosnkiem i mielonym pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, następnie zdjąć z ognia i pozostawić do zaparzenia na 20 minut.
W międzyczasie włóż ziemniaki do dużej patelni z wodą, zagotuj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut do miękkości.
Drenaż. Pokrojony Por na parze przez 3 min, następnie zdjąć z ognia i odstawić.
Naparowane mleko przecedzić przez sito do dużej płytkiej patelni.
Wszystkie filety rybne (nie krewetki) ułożyć w mleku. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować delikatnie przez 3 min.
Zdjąć z ognia i pozostawić pod przykryciem na 5 minut. Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść wszystkie ryby do naczynia i pozostawić do ostygnięcia.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Zmiksować rozlaną mąkę kukurydzianą, a następnie wymieszać z gorącym mlekiem na patelni. Odstawić patelnię do ognia i mieszać, aż zgęstnieje. Krótko wymieszać miękki ser, zdjąć z ognia, następnie dodać natkę pietruszki i doprawić czarnym pieprzem. Wymieszaj płyn, który wypłynął z ryby. Połamać ryby na duże kawałki, układając je w 2-litrowym naczyniu żaroodpornym, aby różne odmiany były równomiernie rozmieszczone. Roztrzepać krewetki i Por, a następnie doprawić pieprzem.
Polać sosem i dać kilka delikatnych stirs równomiernie rozprowadzić sos i połączyć wszystko bez rozbijania ryby.
Za pomocą dużego widelca zmiażdżyć ziemniaki, rozbijając je (nie tłucząc) na grube kawałki.
Wymieszać z olejem, szczypiorkiem i mielonym czarnym pieprzem. Łyżka ziemniaka zmiażdżyć nad rybą. Posadź naczynie na blasze do pieczenia i piecz przez 25-30 minut, lub aż sos będzie bulgotał i ziemniaki złociste. Alternatywnie, zrobić naczynie całkowicie, przechowywać w lodówce przez kilka godzin lub na noc, a następnie piec w tej samej temperaturze jak powyżej przez 45 minut.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.