Thai Ginger & Sweet Red Chili Shrimp
Przepis Thai Ginger & Sweet Red Chili Shrimp może zaspokoić swój amerykański głód w o 45 minut. Ten przepis służy 3. Jedna porcja zawiera 503 kalorie, 63g białka, oraz 23G tłuszczu. Na $7.65 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, sól, imbir, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne sherry, można przejść do tego dania głównego z Budyń Chlebowo-masłowy jako deser. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 60 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest idealny do Super Bowl. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Krewetki kokosowe z tajskim sosem Chili imbirowym # MysteryDish, Tajskie Słodkie Krewetki Chili Z Kapustą"Noodles", oraz Tajskie ciasta z krewetkami ze słodkim sosem Chili.
Instrukcje
Umieść krewetki w misce z wytrawnym sherry i soli i marynować przez 30 minut; wrzucić co jakiś czas.
Rozgrzać duży wok lub 12-calową patelnię, aż bardzo gorąco. Podczas gdy patelnia jest ogrzewanie, położyć krewetki Na Ręczniki papierowe i osuszyć.
Dodać 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych do patelni i ciepła, aż skwierczy.
Dodaj połowę krewetek na patelni (powinny być w jednej warstwie)i stir-fry (gotować, ciągle mieszając) aż tylko różowy, ale nie gotowane przez, 1-2 protokół.
Przenieść częściowo gotowane krewetki na talerzu, a następnie dodać pozostałe dwie łyżki oleju z orzeszków ziemnych na patelni i ciepła, aż skwierczeć; dodaj pozostałe krewetki i stir-fry jak zrobiłeś pierwszą partię. Gdy krewetki są tylko różowe, ale nie gotowane przez, dodać zastrzeżone krewetki z powrotem na patelnię wraz z imbirem, czosnek, słodki czerwony sos chili i papryki jalapeo; stir-fry o 1 minutę więcej.
Dodaj wodę, sos sojowy, szalotki i papryka i gotować, aż krewetki są gotowane przez, 1-2 minut więcej. Nie przegotować. Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść krewetki do naczynia do serwowania. Dalej gotować sos, aż lekko zgęstnieje. Wyłączyć ogień, wymieszać olej sezamowy, a następnie wlać krewetki.
Podawać z ryżem jaśminowym.Uwaga: podczas pracy z paprykami jalapeo należy uważać, aby zminimalizować kontakt z nasionami. Po prostu odetnij miąższ z nasion i łodygi, a następnie posiekaj miąższ. Jeśli dotkniesz nasion, dobrze umyj ręce.Uwaga: aby zetrzeć świeży imbir, najpierw obrać skórę, a następnie natrzeć korzeń imbiru wzdłuż tarki lub drobnej tarki. Uważaj na palce!