Tempura

Tempura
Przepis Tempura może zaspokoić Japońskie pragnienie w około 1 godzina. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.57 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 179g tłuszczu, oraz w sumie 1776 kalorii. Kilka osób naprawdę lubiło tę przystawkę. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Mieszanka fasoli, słodkich ziemniaków, mąki ryżowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tempura Donburi-Ścięgno-Tempura Rice Bowl, Tempura Szparagowa, oraz Ebi (krewetka) tempura dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Mąkę tortową i mąkę ryżową ubić w średniej szklanej misce i podzielić na pół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka TortowaMąka Tortowa
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Podgrzać olej roślinny w holenderskim piecu 5-quart na dużym ogniu, aż osiągnie 375 stopni F na termometrze do głębokiego smażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
4
Gdy temperatura osiągnie 365 stopni F, ubij jajko, wodę seltzer i wódkę, w średniej misce do mieszania i podziel je na pół. Umieścić połowę mieszaniny w lodówce do rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda GazowanaWoda Gazowana
Paluszki Mięsne O Smaku PepperoniPaluszki Mięsne O Smaku Pepperoni
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Wlać połowę ciekłej mieszaniny do połowy suchej mieszaniny i ubijać do połączenia, około 10 do 15 sekund. Niektóre grudki mogą pozostać. Ustaw szklaną miskę w większej misce wyłożonej lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Słodkie ziemniaki zanurzyć w cieście za pomocą szczypiec, odcedzić przez 2 do 3 sekund nad miską, a następnie dodać do gorącego oleju. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać się w zakresie od 375 do 400 stopni F. Smaż 6 do 8 sztuk, na raz, aż opuchnięte i bardzo lekkie złociste, około 1 do 2 minut
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Wyjąć do regału chłodzącego wyłożonego 3 warstwami ręczników papierowych ustawionych na pół arkusza patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
W razie potrzeby posypać solą. Powtórz tę samą procedurę zanurzania i smażenia z zieloną fasolką i liśćmi pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
9
Usmażone warzywa układamy na półmisku i podajemy jako przystawkę podczas przygotowywania owoców morza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
10
Ubić razem pozostałe połówki suchych i płynnych składników ciasta, jak powyżej i powtórzyć zanurzanie i smażenie z krewetkami i filetami rybnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
11
Posypać solą, w razie potrzeby przenieść rybę na półmisek i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Magazyn