Tatar wędzono-Sobolowy z burakami i rukolą
Tatar wędzono-Sobolowy z burakami i rukolą wymaga ok. 25 godzin od początku do końca. Jedna porcja zawiera 235 kalorii, 36g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 8 i kosztuje 13,09 zł za porcję. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz rukolę, sok z cytryny, ocet z białego wina i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Spróbuj Tatar wędzono-sobolowy z burakami i rukolą, Warstwowy Melon i wędzony Sobol z emulsją imbirową, oraz Tatar Z Łososia Wędzonego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232° z półką w środku.
Pokrój buraki, odrzucając łodygi i zielenie (lub rezerwy do innego użycia), a następnie owinąć razem w folię i piec do miękkości, o 1 1/4 godziny.
Buraki pozostawić w folii co najmniej 15 minut, następnie wyjąć z folii i ostudzić.
Usuń skórki i pokrój buraki w 1/3-calową kostkę.
Wymieszać szalotki, ocet, sok z cytryny, cukier, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, następnie ubić na oleju. Rezerwa 2 łyżki winegret do rukoli i wrzucić resztę z buraków.
Marynować w temperaturze pokojowej 30 minut.
Buraki odsączyć na sitku ustawionym nad miską i odstawić buraczany vinaigrette.
Na środku talerza sałatkowego umieścić pierścień z ciasta i delikatnie wcisnąć około 2 1/2 łyżki ryby do dna pierścienia, a następnie umieścić około 1/4 szklanki buraków na rybie. Powtórz na kolejnych 7 płytkach.
Wrzucić rukolę z 2 łyżkami winegret i kopiec na buraki (mała garść na talerz).
Na każdym talerzu skropić winegret z buraków.
* Buraki można prażyć i podrzucać winegretem 1 dzień wcześniej, a następnie schłodzić. Chill reserved vinaigrette oddzielnie.
Odstawić do temperatury pokojowej na 30 minut przed podaniem.* Gałązki rukoli można przygotować (ale nie rzucać winegretem) 1 dzień wcześniej i schłodzić, zawinięte w zwilżone ręczniki papierowe w dużej zamykanej torbie.