Tartlet Ze Słodkich Ziemniaków
Tartlet ze słodkich ziemniaków wymaga ok. 50 minut od początku do końca. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 385 kalorii, 7G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka mąki, masło, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 55 mówi, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tartlet z kangura ze słodkim ziemniakiem i pomidorem z krzewu Jus, Dwukrotnie pieczone Skórki ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan Streusel (akan Individual Sweet Potato Casserole), oraz Tartlet Snickers dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W dużej misce, wymieszać masło i brązowy cukier, aż stanie się piasek-jak tekstury.
Dodać jajka i ubić mikserem elektrycznym.
Dodać śmietanę do ubijania i ekstrakt z wanilii; wymieszać na gładką masę.
Dodaj mąkę, sól, cynamon, ziele angielskie i gałkę muszkatołową.
Miarka się wnętrze słodkie ziemniaki i przenieść je do średniej miski i zacieru. Po puree, dodać ziemniaki do mieszanki mąki i zmiksować z mikserem elektrycznym.
Rozwałkuj ciasto i z patelniami tartlet, podziel ciasto na 12 (4-calowych) pierścieni. Spryskaj Patelnie tartlet nieprzywierającym sprayem do gotowania i włóż ciasto.
Odciąć nadmiar ciasta nożem.
Z łyżką do lodów, scoop się mieszaniny ziemniaków; o 1/4 szklanki każdy i umieścić w patelni tartlet.
Piec przez 30 minut. Po ostygnięciu udekorować bitą śmietaną.