Tartaletki bananowe z kremem czekoladowym

Tartaletki bananowe z kremem czekoladowym
Tartlets bananowe z kremem czekoladowym może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 625 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, banany, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowe tartaletki w cieście migdałowym z lodami szafranowymi, Tartaletki Z Kremem Czekoladowo-Bananowym, oraz Karmelizowane-bananowe tartaletki z słodko-gorzkim sosem czekoladowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Żółtka, cukier, skrobia kukurydziana i sól ubić w średniej misce, aby wymieszać. Mleko zagotować na wolnym ogniu w dużym rondlu. Stopniowo ubijaj gorące mleko w mieszaninę żółtkową. Powrót mieszaniny do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Ubij na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje i zagotuje, o 2 1/2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Zdjąć z ognia.
4
Dodaj czekoladę i rum i ubijaj, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Przelać krem do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Umieść folię bezpośrednio na powierzchni kremu. Przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
7
Do skórki: mieszamy mąkę uniwersalną, 2 łyżki cukru i sól w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CukierCukier
SólSól
8
Pokroić w schłodzonym maśle za pomocą włączania / wyłączania, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
9
Dodaj 1/4 szklanki wody z lodem i proces, aż wilgotne grudki tworzą, dodając więcej wody z lodem przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Zebrać ciasto razem; podzielić na 6 równych kulek. Spłaszczyć każdą piłkę do dysku. Owinąć każdy dysk w plastiku; przechowywać w lodówce 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
10
Rozwałkuj 1 krążek ciasta do 7-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
11
Przenieść do 4 1/2-calowej patelni tartlet z wyjmowanym dnem. Trim zwis ciasta do 1/2 cala. Fold zwis w, naciskając i tworząc podwójne grube boki. Przekłuj skórkę widelcem. Powtórz z pozostałymi 5 krążkami ciasta. Zamrażać skorupy 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Piec skorupy, aż złoty kolor i pieczone przez, piercing widelcem, jeśli skorupy bańki, o 40 protokół. Schłodzić całkowicie w patelniach na stojaku. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać hermetycznie w patelniach tartlet w temperaturze pokojowej.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Podgrzej brojlery. Podziel budyń równo między Skórki (Hojny 1/4 szklanki dla każdego).
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
15
Umieść plastry banana dekoracyjnie na każdej tartletce, całkowicie pokrywając budyń.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
BananBanan
16
Banany posmarować lekko wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
BananBanan
WodaWoda
17
Na każdą tartę posypać 1 łyżką brązowego cukru bananami. Broil tylko do roztopienia cukru i pęcherzyki, o 1 1/2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
BananBanan
CukierCukier
18
W razie potrzeby udekorować kremem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn