Tartaletki bananowe z kremem czekoladowym
Tartlets bananowe z kremem czekoladowym może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 625 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, banany, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowe tartaletki w cieście migdałowym z lodami szafranowymi, Tartaletki Z Kremem Czekoladowo-Bananowym, oraz Karmelizowane-bananowe tartaletki z słodko-gorzkim sosem czekoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żółtka, cukier, skrobia kukurydziana i sól ubić w średniej misce, aby wymieszać. Mleko zagotować na wolnym ogniu w dużym rondlu. Stopniowo ubijaj gorące mleko w mieszaninę żółtkową. Powrót mieszaniny do rondla.
Ubij na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje i zagotuje, o 2 1/2 protokół.
Dodaj czekoladę i rum i ubijaj, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka.
Umieść folię bezpośrednio na powierzchni kremu. Przechowywać w lodówce przez noc.
Do skórki: mieszamy mąkę uniwersalną, 2 łyżki cukru i sól w procesorze.
Pokroić w schłodzonym maśle za pomocą włączania / wyłączania, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodaj 1/4 szklanki wody z lodem i proces, aż wilgotne grudki tworzą, dodając więcej wody z lodem przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Zebrać ciasto razem; podzielić na 6 równych kulek. Spłaszczyć każdą piłkę do dysku. Owinąć każdy dysk w plastiku; przechowywać w lodówce 30 minut.
Rozwałkuj 1 krążek ciasta do 7-calowej rundy.
Przenieść do 4 1/2-calowej patelni tartlet z wyjmowanym dnem. Trim zwis ciasta do 1/2 cala. Fold zwis w, naciskając i tworząc podwójne grube boki. Przekłuj skórkę widelcem. Powtórz z pozostałymi 5 krążkami ciasta. Zamrażać skorupy 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Piec skorupy, aż złoty kolor i pieczone przez, piercing widelcem, jeśli skorupy bańki, o 40 protokół. Schłodzić całkowicie w patelniach na stojaku. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać hermetycznie w patelniach tartlet w temperaturze pokojowej.)
Podgrzej brojlery. Podziel budyń równo między Skórki (Hojny 1/4 szklanki dla każdego).
Umieść plastry banana dekoracyjnie na każdej tartletce, całkowicie pokrywając budyń.
Banany posmarować lekko wodą.
Na każdą tartę posypać 1 łyżką brązowego cukru bananami. Broil tylko do roztopienia cukru i pęcherzyki, o 1 1/2 protokół.
W razie potrzeby udekorować kremem.