Tarta Z Ratatouille Prażona Z Mąki Kukurydzianej
Prażona tarta Ratatouille z mąki kukurydzianej wymaga ok. 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 7G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 31 fanów. Mieszanka częściowo odtłuszczonego sera mozzarella, mączka kukurydziana, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tarta Z Ratatouille Prażona Z Mąki Kukurydzianej, Tarta Ratatouille, oraz Tarta Ratatouille dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Dla skorupy: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Połączyć mąkę kukurydzianą, mąkę i sól w misce robota kuchennego. Puls do włączenia.
Dodać masło i olej i pulsować około 20 razy, aż mieszanina przypomina małe kamyki.
Dodaj wodę i pulsuj, aż mieszanina utworzy luźne ciasto.
Wyjmij ciasto z procesora i naciśnij na dole i około 1/8 cala po bokach 9-calowej patelni z odłączaną obręczą. Wciśnij folię aluminiową do dołu i boków patelni na wierzchu ciasta i zważyć niegotowanym ryżem lub ciężarami ciasta.
Ułożyć patelnię na blasze do pieczenia i piec przez 10 minut.
Wyjąć z piekarnika i wyjąć ryż i folię. Powrót do piekarnika i piec przez dodatkowe 5 minut, lub aż nie błyszczące i mokre.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Do napełniania: zwiększyć piekarnik do 400 stopni F.
Ciepła 1 łyżeczka oliwy z oliwek w patelni nonstick na średnim ogniu; saute szalotki do miękkości, o 5 do 6 protokół. Spryskaj 2 tace do pieczenia sprayem do gotowania. Ułóż plastry bakłażana, cukinii i pomidora na tacach w jednej warstwie i posmaruj pozostałą oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem, i upiec warzywa do miękkości, ale nie rumiane, o 15 protokół.
Wyjąć warzywa z piekarnika i ostudzić.
Obniżyć temperaturę piekarnika do 350 stopni F.
Ułożyć plastry bakłażana w 2 warstwach na dnie tarty; przykryć 1/3 sera mozzarella i niektóre z rozdrobnionej bazylii.
Dodać cukinię i szalotki, top z innym 1/3 mozzarella i bazylia, następnie pomidory. Top z resztą sera mozzarella i parmezanu.
Piec przez 25 do 30 minut, lub aż ser się rozpuści i warzywa jeszcze bardziej zwiędną.
Wyjąć z piekarnika, ostudzić przez 5 minut i pokroić w 8 plastrów.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jedno wino, którego można spróbować to Amelia Brut rosé Cremant de Bordeaux. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Amelia Brut Rose Cremant de Bordeaux
Amelia wyświetla aromaty i smaki truskawek i czerwonych porzeczek, o średnim ciele i eleganckim wykończeniu. Bogactwo na podniebieniu i drobne pęcherzyki wynikają z winifikacji metodą Traditionnelle i starzenia się na osadzie.