Tarta Stilton z chutneyem żurawinowym

Tarta Stilton z chutneyem żurawinowym
Ten przepis sprawia, że 32 porcje z 89 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka jaj, żółtka, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Stilton & chutney rarebit bites, Stilton, pieczona Figa i tarta Prosciutto w cieście z orzechów pekan, oraz Stilton & cranberry toastie.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni z mąką wałkiem do ciasta na prostokąt o wymiarach 17 na 8 cali i włóż do patelni. Trim nadmiar ciasta, pozostawiając 1/2-calowy zwis, a następnie złożyć zwis do wewnątrz i docisnąć do boku patelni, aby wzmocnić krawędź. Lekko nakłuć dno i boki widelcem. Schłodzić do firmy, o 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
3
Wyłożyć skorupę ciasta folią i wypełnić ciężarami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Do CiastMuszle Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Piec w środku piekarnika 20 minut, następnie ostrożnie zdjąć folię i masy i piec do złotego, 10 do 15 minut więcej. Schłodzić skorupę na patelni 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
5
Obniżyć temperaturę pieca do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Ubij razem śmietanę, całe jajko, żółtka, sól i pieprz do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
PieprzPieprz
KremKrem
żółtko Jajażółtko Jaja
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Na blachę wyłożyć tartą skorupkę (jeszcze na patelni) i ser rozsypać równomiernie w skorupce. Powoli wlać krem do skorupy i piec w środku piekarnika, aż złoty wokół krawędzi i krem jest po prostu ustawić, 30 do 35 minut. Chłodna tarta całkowicie w patelni na stelażu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
3
Tarta pokroić w 32 prostokąty i podawać w temperaturze pokojowej, posypane chutney.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
4
* Tarta może być wykonana w okrągłej, karbowanej patelni o wymiarach 81/2 na 1 cal z wyjmowanym dnem zamiast w prostokątnym.* Tarta może być wykonana 1 dzień wcześniej i schłodzona, przykryta. Podgrzać przed podaniem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje32
Ocena Zdrowia1
Magazyn