Tarta jabłkowa z Chipotle chili w proszku
Przepis tarta jabłkowa z Chipotle chili w proszku może zaspokoić Amerykański głód w około 5 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 78 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz zmielony goździek, sok z cytryny, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Cienka Francuska Tarta Jabłkowa, Chili W Proszku, oraz Easy Chili Powder dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce połączyć mąkę z pół łyżeczki soli.
Dodaj schłodzone kostki masła i użyj noża do ciast lub widelca, aby ułożyć masło na mące, tworząc równomierną okruchy. Pracuj szybko, aby masło pozostało zimne.
Skropić ponad 3 łyżki lodowatej wody i szybko wymieszać widelcem, uważać, aby nie przesadzić. Ciasto może nie połączyć się całkowicie; to jest w porządku. Jeśli jednak ciasto czuje się szczególnie suche, skropić do 1 dodatkowej łyżki lodowatej wody.
Umieść ciasto na środku dużego arkusza folii. Pociągnij krawędzie folii wokół ciasta, naciskając ciasto na dysk. Szczelnie zamknąć i przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 1 godzinę.Gdy ciasto schładza się, napełnij średnią miskę do połowy pełną wodą i dodaj sok z cytryny. Jabłka obrać i pokroić na pół wzdłuż. Rdzeń jabłka z ostrym nożem lub melona baller i przyciąć końce.
Umieść jabłka w zakwaszonej wodzie, ponieważ są obrane i przycięte, aby nie brązowały.
Pokrój jabłka wzdłuż na bardzo cienkie (16 cm) plastry i wróć do wody.
Piekarnik rozgrzać do 375 stopni.
Obficie posypać powierzchnię roboczą mąką.
Rozwałkuj ciasto na 11-calowe koło; ciasto będzie miało około 1/8 cala grubości. Ostrożnie przenieść do nieprzywierającej, obramowanej patelni do pieczenia.Obróć zewnętrzną krawędź koła ciasta, aby utworzyć półcalową krawędź. Użyj palców widelca, aby nacisnąć obręcz na miejsce i nakłuć tartę w kilku miejscach.
Odcedzić jabłka, potrząsając je energicznie, aby usunąć nadmiar wody. Ustaw jabłka na ręczniku do wyschnięcia. Ułóż koło nakładających się plastrów jabłek na skrajnej krawędzi ciasta.
Dodaj drugi okrąg wewnątrz pierwszego i trzeci wewnątrz drugiego. Zakończ małym kółkiem jabłek na środku. Nie możesz użyć wszystkich jabłek.Używając pędzla do ciasta, jabłka i zewnętrzną krawędź ciasta obłożyć 3 łyżkami roztopionego masła. W małej misce, połączyć cukier, cynamon, goździki, gałka muszkatołowa, chipotle chili w proszku i pozostała jedna ósma łyżeczka soli.
Posypać mieszanką jabłka.
Piec tarta, aż jabłka są miękkie i skorupa jest złoty brąz, 40 do 45 protokół.
Przenieść do stojaka do ostygnięcia na 5 minut. Wyłóż tartę na talerz i delikatnie posmaruj jej wierzch ciepłą galaretką z pieprzu.
Tartę pokroić w kliny i od razu podawać.