Tapioka Kawowa
Kawa Tapiocan jest bezglutenowe i wegetariańskie napój. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 273 kalorie, 1G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 33 powiedzieliby, że trafił w sedno. Jeśli masz ciężki krem, natychmiastowa tapioka, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tapiocan Affogato, Pudding Z Tapioki, oraz Surowy Budyń "Tapioka" dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz kawę, 1/2 szklanki cukru, tapiokę, wanilię i sól. Dobrze wymieszać i odstawić na 5 minut.
Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Będziesz wiedział, że jest gotowy, gdy mieszanina nadal bulgotanie podczas mieszania.
Wyjąć z ognia i podzielić na 4 szklanki do serwowania (dobrze sprawdzają się szklanki highball). Schłodzić przez 2-3 godziny.
W misce miksera stojącego połącz ciężką śmietanę i jedną łyżkę cukru. Za pomocą mocowania trzepaczki ubijaj, aż uformują się szczyty. Bitą śmietanę podzielić na schłodzone porcje.