Tandoori Turcja

Tandoori Turcja
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj indyka Tandoori. Ten przepis służy 12 i kosztuje $4.01 za porcję. Jedna porcja zawiera 582 kalorie, 77g białka, oraz 21 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soku z limonki, jogurt pełnotłusty, chili w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tandoori - Szaszłyki Z Indyka, Zupa Z Indyka Tandoori, oraz tandoori aloo lub aloo tikka, jak zrobić tandoori aloo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tosty przyprawy na patelni na średnim ogniu, wirowanie często, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Ochłoń. Pracując partiami, drobno zmiel mieszaninę w młynku do przypraw. DO AHEAD: można dokonać 1 miesiąc do przodu. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
1
Tosty przyprawy na patelni na średnim ogniu, wirowanie często, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Ochłoń. Pracując partiami, drobno zmiel mieszaninę w młynku do przypraw. Przesiać przez sitko o średnich oczkach do małej miski; mieszać, aby połączyć. DO AHEAD: można dokonać 1 miesiąc do przodu. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Osuszyć indyka ręcznikami papierowymi. Wcierać do środka i na zewnątrz solą; przenieść do worka do pieczenia. Nadziewamy indyka strąkami kardamonu i nasionami kminku, następnie cebulą, selerem i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1
Wyczyść wszystkie składniki w blenderze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Zalać marynatą do worka do pieczenia. Rozmaz w całej Turcji. Zawiązać torbę i ułożyć indyka, od strony piersi w dół, w dużej ciężkiej patelni do pieczenia. Przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Pozostawić indyka w torbie w temperaturze pokojowej na 1 godzinę. Przekręć pierś do góry. Utwórz otwory parowe w torbie, jeśli wymagają tego instrukcje producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4
Rozgrzej piekarnik do 204°. piecz indyka przez 30 minut. Zmniejsz temperaturę do350. piecz, aż natychmiastowy odczyt termometru włożony do najgrubszej części uda (torba z termometrem) zarejestruje 160, około 1 1/2 godziny dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Wytnij górną część torby, uważając na parę i soki, i pociągnij za indyka. Piecz indyka, aż pierś będzie głęboko rumiana, ale nie poparzy i termometr włożony w udo 74°, 15-30 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6
Przełożyć na talerz.
7
Pozostaw na co najmniej 20 minut przed rzeźbieniem.
8
W międzyczasie przecedzić soki do dużego rondla. Łyżka tłuszczu z powierzchni. Dusić na średnim ogniu, aż sos zmniejszy się do 3 1/2 szklanki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Pokroić indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
10
Podawać z sosem towarzyszącym.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki

Składniki

0(może być lub przeglądać)nasiona ajwainnasiona ajwain2(może być lub przeglądać)nasiona ajwainnasiona ajwain24liście laurowe, pokruszoneliście laurowe, pokruszone3(zima)kardamon czarnykardamon czarny5kardamon czarnykardamon czarny11 funt cukinii,kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2(zima)pieprz czarnypieprz czarny2łodygi selera naciowego, posiekanełodygi selera naciowego, posiekane2(może być lub przeglądać)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania133"-4" laska cynamonu, rozbita na kawałki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)nasiona kolendrynasiona kolendry3(zima)nasiona kolendrynasiona kolendry1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki2(zima)3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3(zima)3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki11 funt cukinii,kozieradka suszonakozieradka suszona2(zima)garam masalagaram masala596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekany czosnekdrobno posiekany czosnek4ząbki czosnkuząbki czosnku1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany obrany imbirposiekany obrany imbir2(zima)zielone strąki kardamonuzielone strąki kardamonu5zielone strąki kardamonuzielone strąki kardamonu1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kardamon mielonykardamon mielony596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z limonkiświeży sok z limonki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)czajniczek cały czarny pieprzczajniczek cały czarny pieprz2(zima)tandoori masalatandoori masala1( bakłażany)czerwona cebula, posiekanaczerwona cebula, posiekana9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikubki jogurtu pełnoziarnistegokubki jogurtu pełnoziarnistego5kilogramyTurcjaTurcja
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia43
Magazyn