Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj indyka Tandoori. Ten przepis służy 12 i kosztuje $4.01 za porcję. Jedna porcja zawiera 582 kalorie, 77g białka, oraz 21 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soku z limonki, jogurt pełnotłusty, chili w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tandoori - Szaszłyki Z Indyka, Zupa Z Indyka Tandoori, oraz tandoori aloo lub aloo tikka, jak zrobić tandoori aloo dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Tosty przyprawy na patelni na średnim ogniu, wirowanie często, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Ochłoń. Pracując partiami, drobno zmiel mieszaninę w młynku do przypraw. DO AHEAD: można dokonać 1 miesiąc do przodu. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
1
Tosty przyprawy na patelni na średnim ogniu, wirowanie często, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Ochłoń. Pracując partiami, drobno zmiel mieszaninę w młynku do przypraw. Przesiać przez sitko o średnich oczkach do małej miski; mieszać, aby połączyć. DO AHEAD: można dokonać 1 miesiąc do przodu. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
Osuszyć indyka ręcznikami papierowymi. Wcierać do środka i na zewnątrz solą; przenieść do worka do pieczenia. Nadziewamy indyka strąkami kardamonu i nasionami kminku, następnie cebulą, selerem i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kardamon
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1
Wyczyść wszystkie składniki w blenderze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Zalać marynatą do worka do pieczenia. Rozmaz w całej Turcji. Zawiązać torbę i ułożyć indyka, od strony piersi w dół, w dużej ciężkiej patelni do pieczenia. Przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Pozostawić indyka w torbie w temperaturze pokojowej na 1 godzinę. Przekręć pierś do góry. Utwórz otwory parowe w torbie, jeśli wymagają tego instrukcje producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4
Rozgrzej piekarnik do 204°. piecz indyka przez 30 minut. Zmniejsz temperaturę do350. piecz, aż natychmiastowy odczyt termometru włożony do najgrubszej części uda (torba z termometrem) zarejestruje 160, około 1 1/2 godziny dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Wytnij górną część torby, uważając na parę i soki, i pociągnij za indyka. Piecz indyka, aż pierś będzie głęboko rumiana, ale nie poparzy i termometr włożony w udo 74°, 15-30 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
6
Przełożyć na talerz.
7
Pozostaw na co najmniej 20 minut przed rzeźbieniem.
8
W międzyczasie przecedzić soki do dużego rondla. Łyżka tłuszczu z powierzchni. Dusić na średnim ogniu, aż sos zmniejszy się do 3 1/2 szklanki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Pokroić indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
10
Podawać z sosem towarzyszącym.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki