Tajskie Zielone Curry

Tajskie Zielone Curry
Przepis Tajskie zielone Curry może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 287 kalorii, 11g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Udaj się do sklepu i odebrać cukinię, dodatkowe tofu, brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Domowa Tajska Zielona Pasta Curry (I Łatwe Tajskie Zielone Curry), Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, oraz Tajskie warzywa zielone Curry, jak zrobić Tajskie warzywa zielone Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W międzyczasie wlać około 1/3 mleka kokosowego do małego rondla i podgrzać tylko do gorąca. Wymieszaj pastę curry i za pomocą łyżki zmiażdż ją w mleku kokosowym. Gdy jest dobrze połączony, dodaj go do warzyw i tofu, dobrze wymieszaj, a następnie dodaj resztę mleka kokosowego do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pasta CurryPasta Curry
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj brązowy cukier, bok choy łodygi, i sos sojowy. Wymieszać wszystko razem, obniżyć ogień,i pozostawić do gotowania, aż smaki są dobrze wymieszane, o 15 protokół. Kilka minut przed podaniem wymieszać kolendrę i liście bok choy. Pozostawić do zwiędnięcia lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
3
Podawać na ryżu jaśminowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Field Recordings Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia37
Magazyn