Tajskie Smażone Banany
Tajskie smażone banany mogą być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pudełko przepis Hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 121 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 49 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Mieszanka bananów, kokosa, oleju i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Tajskie Smażone Banany, Smażone Banany, oraz Smażone banany z Brandy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj mąkę ryżową, tapiokę, cukier, sól i kokos. Mieszać w wodzie, trochę na raz, i wymieszać, aby utworzyć grube ciasto.
Banany obrać i pokroić wzdłuż na 3 lub 4 kawałki.
Rozgrzać olej w frytkownicy lub głębokim woku do 375 stopni F (190 stopni C).
Każdy plasterek banana obtaczamy w cieście, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Polecane wino: Gewurztraminer, Chenin Blanc, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Gewurztraminer, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Domaines Schlumberger Les Princes Abbes Gewurztraminer z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Domaines Schlumberger Les Princes Abbes Gewurztraminer
Prawdopodobnie najsłynniejsze wino Alzacji, Traminer przyszedł do nas z północy Włoch i pochodzi z XVI wieku. Gewurztraminer (dosłownie pikantny lub piżmowy Traminer) to wybór najbardziej pachnących Traminerów i stał się znany jako Gewurztraminer w 1950 roku. Jasnożółty z wyraźnymi refleksami. Wino ma młodzieńczą jakość. Nos jest wyrazisty i ujawnia kwiatową dominantę róży, piwonii. Lekko kandyzowany, dostrzega się egzotyczne owoce, liczi, a po napowietrzeniu odkrywa się nuty imbiru i nutę mentolu. Nos wykazuje piękną typiczność, bez ekstrawagancji, ale z precyzją. Początek w ustach jest obszerny i miękki, energiczny; rozwija się na medium z orzeźwiającą szybkością. Te same smaki egzotycznych owoców, imbiru i kwiatów róży postrzegane w nosie, z lekkim odrobiną goryczy na finiszu. Połącz z przyprawioną i aromatyczną kuchnią, taką jak kuchnia azjatycka/fusion, peruwiańskie ceviche i potrawy z elementami przyprawowymi i owocowymi.