Tajski rosół z kurczakiem i grzybami
Thai chicken & mushroom broth to Azjatyckie danie główne. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 205 kalorii, 20g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na $4.3 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 599 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz dymkę, tajską pastę curry, kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pachnący Tajski Rosół Z Kurczakiem I Makaronem, Tom Kha Gai-tajski rosół w rosole z mleka kokosowego, oraz Pieczarkowe Tortellini w bulionie grzybowym.
Instrukcje
Wywar wrzucić do rondla, następnie wymieszać z pastą curry, sosem rybnym, cukrem, sokiem z limonki i większą ilością Skórki. Doprowadzić do wrzenia, następnie dodać grzyby i białka dymki. Przykryć, następnie dusić przez 2 min.
Wymieszaj kurczaka i większość zieleniny dymki, aby delikatnie podgrzać, a następnie podawaj w miseczkach i rozsypuj z pozostałą skórką z limonki.
Podawać z dodatkiem soku z limonki, cukru i sosu rybnego na boku, aby każdy mógł dostosować swoje garnki.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Tajski można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.