Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj Tacos z mackami. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.26 za porcję. Jedna porcja zawiera 497 kalorii, 9g białka, oraz 32G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jeśli masz pieprz cayenne, cebula, preboiled 6-calowe macki ośmiornicy, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 20 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tacos Z Mackami, Tacos wołowe z sosem awokado (Tacos de Carne con Salsa de Aguacate), oraz Tacos z wieprzowiną w zielonym sosie (Tacos de cerdo en salsa verde) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dodać ośmiornicę do sosu sojowego do średniej wielkości miski i odstawić.
Usuń ośmiornicę z sosu sojowego i dodaj do jednej z patelni na średnim ogniu. Gotować przez 2 minuty z każdej strony. Podczas gotowania ośmiornicy, dodać tortille, 1 na raz, do drugiej dużej patelni na dużym ogniu i smażyć, aż światło złoty.
Ugotowaną ośmiornicę wyjąć z patelni na deskę do krojenia i pokroić na grube kawałki. Umieść 1/4 ośmiornicy w każdej tortilli, wierzch z 2 łyżkami mieszanki jicama i posypać kolendrą. Ułóż na talerzach i udekoruj kilkoma klinami limonki i gałązek kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Cuvaison Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.