Tacos kukurydziane z cukinią z queso Fresco
Need a danie główne bezglutenowe i wegetariańskie? Tacos kukurydziane z cukinią z queso Fresco może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 434 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.32 za porcję. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz czosnek, olej roślinny, kolendra i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć pomidory można śledzić to danie główne z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Letnie Tacos Squasha Ze Słodką Kukurydzą I Queso Fresco, Kolacja dziś wieczorem: pieczarki, Rajas i kukurydziane Tacos z queso Fresco, oraz Pokrojony kurczak i Tomatillo Tacos z queso Fresco.
Instrukcje
Piecz poblanos pod brojlerem, aż skóra jest całkowicie zaczerniona i pęcherze, o 10 protokół. Zawiń paprykę w ręcznik do naczyń i odstaw na pięć minut. Zetrzyj zaczerwienioną skórę.
Odciąć łodygę i wyrzucić wszelkie nasiona.
Pokrój oczyszczony pieprz na kawałki 1/2 cala.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i smażyć na złoty kolor, o 8 protokół.
Dodać czosnek i smażyć przez minutę. Wymieszać pomidory i zmniejszyć ogień do średniego.
Niech gotować, pokryte, ale mieszając od czasu do czasu, przez pięć minut.
Dodaj poblanos, kukurydza, cukinia, i kolendra na patelni. Gotować, mieszając od czasu do czasu, przez trzy minuty.
Dodać crema lub creme fraiche i wymieszać. Nadal smażyć, aż cukinia jest gotowane i miękkie, o dziesięć minut. Doprawić solą.
Podawać nadzienie z cukinii wraz z ciepłymi tortillami, pokruszonymi queso fresco i dodatkową cremą.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.