Słodkie Ziemniaczano-Jabłkowe Latkes
Słodkie ziemniaki-Jabłko Latkes może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 115 kalorii. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 56 centów za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Chanuka. Udaj się do sklepu i podnieś sól, jajka, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Latkes ze słodkich ziemniaków i jabłek, Słodkie Ziemniaki Latkes, oraz Słodkie Ziemniaki Latkes dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce rozdrobnić słodkie ziemniaki i jabłka (w tym celu, aby jabłka nie utleniały się), pocierając je przez duże otwory tarki ręcznej lub pudełkowej; lekko osuszyć nadmiar wilgoci ręcznikiem papierowym. Wymieszać wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem oleju, aż do wymieszania.
W dużej patelni, ciepła 1 / 4-calowy olej na średnim ogniu 2 do 3 minut lub do gorąca (dokładna ilość oleju potrzebne będą się różnić w zależności od wielkości patelni). Upuść ciasto przez łyżki do gorącego oleju, spłaszczając ciasto, tworząc 2-do 3-calowe naleśniki. Smażyć 4 do 5 minut z każdej strony lub aż złoty kolor i brzegi będą bąbelkowe.
Osuszyć na papierowych ręcznikach umieszczonych na talerzu; podawać na gorąco.