Szybkie risotto pomidorowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj szybkiego risotto pomidorowego. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 473 kalorie, 13g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz karton passata, cebula, punnet cherry tomato, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 176 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest niesamowite. Spróbuj Szybkie Risotto, Szybkie Risotto Z Kurczakiem, oraz Risotto Quick ' n Easy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przełóż ryż, cebulę i połowę masła do dużej miski odpornej na działanie mikrofali. Przykryć i gotować w kuchence mikrofalowej na wysokości 3 min. Wymieszać bulion i passata, a następnie nadal gotować, odsłonięte, przez 10 min. Dać mu dobry wymieszać i wymieszać w pomidory i mozzarella. Kuchenka mikrofalowa na wysoki przez kolejne 8 minut, aż ryż jest gotowane i pomidory zmiękną.
Pozostawić risotto na chwilę relaksu, a następnie wymieszać z pozostałym masłem, parmezanem i bazylią. Doprawić do smaku i podawać prosto z miski.