Szybki Tort Kawowy

Szybki Tort Kawowy
Szybki Tort Kawowy to przepis bezglutenowy na 8 porcji. Ten deser ma 204 kalorie, 3 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Za 50 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką masło, cukier, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 11%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy obejmują kruchy tort kawowo-migdałowy, tort kawowo-lodowy oraz tort kawowo-migdałowo-czekoladowy.

Instrukcje

1
W małym rondlu wymieszaj cukier, wodę i kawę. Doprowadzić do wrzenia; smażymy przez 3 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zdejmij z ognia; wymieszać z masłem i ekstraktem rumowym. Lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z RumuEkstrakt Z Rumu
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
3
Ciasto podzielić na trzy poziome warstwy.
4
Połóż dolną warstwę na talerzu do serwowania.
5
Posmaruj około 1 łyżką mieszanki kawowej; posmarować 1 szklanką ubitej polewy. Powtórz warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
32 Ciasteczka Imbirowe, Pokruszone (około 1-1/2 Szklanki)32 Ciasteczka Imbirowe, Pokruszone (około 1-1/2 Szklanki)
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Posmaruj pozostałą mieszanką kawy po przeciętej stronie pozostałej warstwy ciasta; połóż na wierzchu kawą do dołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
7
Pozostałą ubitą polewą rozsmaruj na wierzchu tortu.
Składniki, których będziesz potrzebować
32 Ciasteczka Imbirowe, Pokruszone (około 1-1/2 Szklanki)32 Ciasteczka Imbirowe, Pokruszone (około 1-1/2 Szklanki)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
W razie potrzeby udekoruj startą czekoladą. Schłodzić aż do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania na tort. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 to hołd dla narodzin Franciacorty w 1961 roku – roku, w którym Berlucchi wyprodukował pierwsze wino musujące tej klasycznej metody. Ten zabawny i żywy brylant oferuje owoce cytrusowe i rześki, czysty finisz. Mieszanka: 85% Chardonnay, 15% Pinot Nero* Etykieta Franciacorta '61 Extra Brut jest w trakcie zmiany. Możesz otrzymać jedną z dwóch etykiet przedstawionych powyżej. Nie można żądać określonych etykiet.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn