Szpinak, karmelizowana cebula i Quiche z fety
Przepis szpinak, karmelizowana cebula i Feta Quiche może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Ten poranny posiłek ma 291 kalorii, 11g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz ser feta, oliwę z oliwek, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Karmelizowane-cebula, szpinak i boczek Quiche, Szpinak, Karmelizowana Cebula I Quiche Chevre Ze Skórką Ziemniaczaną, oraz Quiche Z Karmelizowaną Cebulą.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać cebulę, cukier, i sól; gotować przez 30 minut lub do złotego koloru, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z ziemniakami i gotować przez 5 minut lub aż lekko rumiane.
Rozwiń ciasto, dzieląc je na paski. Pracując na płaskiej powierzchni, zwiń jeden pasek ciasta wokół siebie w spiralny wzór.
Dodaj drugi pasek ciasta na końcu pierwszego paska, ściskając końce razem, aby uszczelnić; Kontynuuj zwijanie ciasta. Powtórz procedurę z pozostałymi paskami ciasta. Przykryć i pozostawić ciasto na 10 minut.
Rozwałkuj ciasto na 12-calowe koło i dopasuj do 10-calowej płyty ciasta z głębokim naczyniem pokrytej sprayem do gotowania.
Mieszankę ziemniaczaną rozprowadzić na dnie przygotowanej skórki, a na wierzchu szpinakiem.
Połączyć mleko, białka, jajka i ser; wlać mieszaninę mleka na szpinak.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub do momentu ustawienia, po 50 minutach osłaniając skorupę folią.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.