Szef kuchni John ' s Penne z sosem wódki
Chef John ' s Penne z sosem wódki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.73 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 531 kalorii. Jeśli masz sos marinara, ciężka śmietana, parmezan, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 41%. Spróbuj SOS Chef John ' s White, Chef John ' s Chimichurri Sauce, oraz Penne Z Sosem Wódki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować i wymieszać boczek i gałązkę rozmarynu z oliwą z oliwek w dużej, głębokiej patelni na średnim ogniu, aż boczek renders swój tłuszcz, ale nie jest chrupiące, o 5 protokół.
Wlać wódkę do patelni, stojąc z powrotem, aby uniknąć flare-ups. Podnieść ogień do wysokiej i nadal gotować, aż wódka zmniejsza się do około 2 łyżki.
Wlać śmietanę do patelni, krótko wymieszać, i dodać czarny pieprz; doprowadzić sos do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować i mieszać, aż sos lekko zmniejszy, 3 do 4 protokół.
Wymieszać sos marinara i wody w mieszaninie śmietany i doprowadzić do duszenia. Obniżyć ciepło i gotować sos 20 do 25 minut do mieszania smaków.
Napełnij duży garnek osoloną wodą i zagotuj. Zamieszać w penne i powrócić do wrzenia. Makaron gotować, mieszając od czasu do czasu, aż gotowane przez, ale nadal żucia, o 10 protokół; odcedzić i wrócić do garnka.
Polać sosem penne i mieszać do połączenia. Wyłączyć ogień, przykryć garnek pokrywką i odstawić 5 minut na makaron wchłonąć SOS.
Podawać posypane parmezanem.