Szczypiorek z Dymioną kukurydzą i gulaszem z Okry

Szczypiorek z Dymioną kukurydzą i gulaszem z Okry
Jedna porcja zawiera 477 kalorii, 19g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz mąkę, cebulę, udko indyka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Smoky Corn & Lobster Stew, Smoky Salmon Chive Spread, oraz Gulasz z Okry Najwa.

Instrukcje

1
Rozgrzać 12-calową patelnię ciężką (nie nonstick; korzystnie żeliwo) na średnim ogniu do gorąca, a następnie brązowe kłosy kukurydzy, w partiach, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza Na KolbieKukurydza Na Kolbie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Pestki pokroić z kolb i odstawić na bok. Do średniego garnka włożyć kolby i jedwab.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Usuń skórę, kości i ścięgna z indyka (mięso rezerwowe)i dodaj do kolb wraz z wodą, 1 ćwiartką cebuli i 1 łyżeczką soli, a następnie gotuj energicznie, aż płyn zmniejszy się do około 3 filiżanek, 30 do 40 minut. Odcedzić bulion przez sito do miski, odrzucając ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Mięso z indyka pokroić na 1/2 cala kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soki Z Patelni Do Pieczenia IndykaSoki Z Patelni Do Pieczenia Indyka
5
Grubo posiekać pozostałą cebulę, następnie gotować na maśle z 1/4 łyżeczki każda z soli i pieprzu na patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, 4 do 5 protokół. Wymieszać okra i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
Szklanki Masła Orzechowego, Grubo PosiekaneSzklanki Masła Orzechowego, Grubo Posiekane
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Posypać warzywa mąką i gotować, mieszając, 1 minutę. Wymieszać bulion kukurydziany i mleko. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, a następnie gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
7
Wymieszać ziarna kukurydzy i indyka, a następnie delikatnie gotować na wolnym ogniu, aż ogrzeje się przez 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1
Rozgrzej piekarnik do 232° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania
2
Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną oraz po 1 łyżeczce soli i pieprzu. Wymieszać ze szczypiorkiem. Zmiksować na maśle blenderem do ciast lub opuszkami palców, aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Szklanki Masła Orzechowego, Grubo PosiekaneSzklanki Masła Orzechowego, Grubo Posiekane
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Dodać maślankę i wymieszać widelcem, aż ciasto po prostu uformuje się (ciasto będzie wilgotne).
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Na 8 Dużych śliwek (około , Pokrojonych W 1/4-calowe KlinyNa 8 Dużych śliwek (około , Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
4
Ciasto wyłożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię, lekko posmarować mąką i zagnieść delikatnie 6-8 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 8 Dużych śliwek (około , Pokrojonych W 1/4-calowe KlinyNa 8 Dużych śliwek (około , Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
5
Rozwałkować ciasto na powierzchni posypanej mąką wałkiem do ciasta na prostokąt o wymiarach 12 na 6 cali (Grubość 1 cala), w razie potrzeby odbijając powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 8 Dużych śliwek (około , Pokrojonych W 1/4-calowe KlinyNa 8 Dużych śliwek (około , Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Do 8 śliwekDo 8 śliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
6
Pokroić na 8 (3-calowych) kwadratów za pomocą mąki noża.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
7
Przenieść herbatniki z metalową szpatułką do nieczystej blachy do pieczenia, układając 2 cale od siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone Orzeszki Ziemne, Bez SkórkiPrażone Orzeszki Ziemne, Bez Skórki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
8
Piec na złoty kolor, 12 do 15 minut, a następnie przenieść do stojaka do ostygnięcia do ogrzania. Połowę ciastek podziel poziomo i umieść każdą dolną połowę w płytkiej misce. Łyżkę dusić na biszkoptowych spodach i przykryć wierzchem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone Orzeszki Ziemne, Bez SkórkiPrażone Orzeszki Ziemne, Bez Skórki
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Bulion kukurydziany można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić (przykryć raz ostygnie). Ziarna kukurydzy i mięso indycze schłodzić osobno w zamykanych woreczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Soki Z Patelni Do Pieczenia IndykaSoki Z Patelni Do Pieczenia Indyka
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Magazyn