Szaszłyk Sałatka Grecka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Szaszłykanej sałatki greckiej. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,21 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 110 kalorii. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 285 fanów. Jeśli masz cebulę, ser feta, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 66%. Spróbuj Kittencal ' s Greek Souvlaki (Grillowana jagnięcina lub wieprzowina), Pikantny kurczak z sałatką z kopru włoskiego i pomarańczy, oraz Łatwe grillowane kury kornwalijskie i cukinia z grecką marynatą, Tzatziki i sałatką grecką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 12 (6-calowych) szaszłyków bambusowych lub drewnianych
Do szaszłyków: nawlecz szaszłyki zaczynając od pomidora, następnie kawałkiem sera feta, oliwką, kawałkiem cebuli i zakończ kolejnym pomidorem. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Do Vinaigrette: w małej misce, wymieszać sok z cytryny, ocet winny czerwony i oregano.
Ubić oliwę z oliwek, aż mieszanina zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Ułóż szaszłyki na półmisku. Łyżka vinaigrette na szaszłyki i posypać posiekanym oregano.