Swiss Chard Spanakopita Zapiekanka
Przepis szwajcarski Chard Spanakopita zapiekanka może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w okolicy 45 minut. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 122 kalorie, 7G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, miętę, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Spanakopita Z Chardą Szwajcarską I Domową Ricottą, Zapiekanka Z Kozim Serem I Serem Szwajcarskim, oraz Kremowa Zapiekanka Szwajcarska, Kamut i Bake Bake.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj białą cebulę; smażyć 7 minut lub aż złoty.
Dodaj zieloną cebulę i czosnek, i smażyć 1 minutę. Mieszać w chard; gotować 2 minuty lub aż chard więdną. Wymieszać natkę pietruszki i mięty i gotować 1 minutę.
Umieścić w dużej misce; lekko ostudzić. Wymieszaj sery, sól, pieprz i białka.
Umieść 1 arkusz phyllo na dużej desce do krojenia (przykryj pozostałą phyllo, aby zapobiec wyschnięciu) i pokryj sprayem do gotowania. Top z 1 arkusza phyllo, i płaszcz z gotowania sprayu. Powtórz procedurę z 3 dodatkowymi arkuszami.
Pokrój stos phyllo na 14-calowy kwadrat.
Umieść Plac w środku 13 x 9-calowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania, pozwalając phyllo rozszerzyć długie boki naczynia.
Wytnij kawałek o wymiarach 14 x 4 cale na 2 prostokąty (7 x 4 cale). Złóż każdy prostokąt na pół wzdłuż.
Umieść prostokąt na każdej krótkiej stronie naczynia.
Rozprowadzić mieszaninę chard równomiernie na phyllo.
Umieść 1 arkusz phyllo na dużej desce do krojenia (przykryj pozostałą phyllo, aby zapobiec wyschnięciu) i pokryj sprayem do gotowania. Top z 1 arkusza phyllo, i płaszcz z gotowania sprayu. Powtórz procedurę z pozostałymi arkuszami phyllo.
Umieścić 18 x 14-calowy stos phyllo nad mieszanką chard. Fold phyllo krawędzi w centrum. Płaszcz w sprayu do gotowania. Zdobądź phyllo, wykonując 2 wzdłużne cięcia i 3 poprzeczne cięcia, tworząc 12 prostokątów.
Piec w 350 przez 40 minut lub do złotego koloru.
Pokroić stosy phyllo tak, że pasują do I do dłuższej stronie naczynia do pieczenia. Ułóż złożony przekrój na krótkich krawędziach naczynia, aby zamknąć nadzienie.