Suflet z warzywami i serem
Warzywa i suflet serowy może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 134 kalorie. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz mąkę, cebula, Collard zieleni, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Soufflé z dynią zimową i zielenią, Suflet Kaszy Z Zieleniną I Słodką Cebulą, oraz Suflet z szynką i serem.
Instrukcje
Umieścić zieleninę w robocie kuchennym i proces, aż drobno posiekane.
Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek; gotować 6 minut lub aż cebula będzie miękka, często mieszając.
Dodaj mąkę, sól, ostry sos i pieprz; gotuj 1 minutę, stale mieszając. Stopniowo dodawać mleko i gotować, aż będzie gęste i bąbelkowe (około 4 minut), stale mieszając trzepaczką.
Żółtka umieścić w małej misce. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki gorącego mleka do żółtek, stale mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę żółtkową na patelnię; gotować na średnim ogniu 1 minutę. Wymieszać z zieleniną i 3 łyżkami sera.
Wlać do dużej miski i lekko ostudzić.
W średniej misce umieścić białka i śmietanę z kamienia nazębnego; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania sztywnych szczytów. Delikatnie wymieszaj jedną czwartą białek w mieszaninę zieleni; delikatnie złóż pozostałe białka. Posmarować 1 1/2-quart sufl dish with cooking spray; posypać bułką tartą. Łyżka mieszanki jaj do przygotowanego naczynia; posypać 1 łyżką sera.
Umieść naczynie w piekarniku. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 375 (nie wyjmuj Suflera z piekarnika).
Piec przez 40 minut lub do puffy i ustawić.