Suflet cytrynowy z Boysenberries
Suflet cytrynowy z Boysenberries to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 242 kalorie, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Jeśli masz pod ręką mleko, masło, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Suflet Cytrynowy Z Boysenberries, Suflet Cytrynowy, oraz Suflet Cytrynowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. masło sześć 3/4-szklanki ramekins; płaszcz z cukrem. Łyżka 1 łyżeczki dżemu i 4 mrożone jagody na dno każdego ramekina.
Umieścić na blasze do pieczenia. Obrać skórkę cytrynową i 1/2 szklanki cukru w ciężkim średnim rondlu; ubić w skrobi kukurydzianej, następnie mleko i żółtka.
Dodać 2 łyżki masła. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale ubijając. Gotuj, aż powstanie gęsty budyń, stale ubijając, około 1 minuty.
Przenieść do dużej miski; wymieszać w soku z cytryny. Doprawić do smaku solą.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka w średniej misce do miękkich szczytów. Stopniowo ubijaj w 1/4 szklanki cukru; ubijaj do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Białka złożyć na ciepły budyń cytrynowy. Mieszanka łyżka na szczycie jagód; wypełnić do góry.
Piec do puffed, zestaw, i złoty wokół krawędzi, o 14 protokół. Przesiej cukier puder.
Jedna porcja zawiera: kalorie (kcal) 240,95; % kalorii z tłuszczu 27,7; tłuszcz (g) 7,42; tłuszcz nasycony (G) 3,72; Cholesterol (mg) 119,05; węglowodany (g) 40,57; błonnik pokarmowy (G) 1,69; cukry ogółem (G) 36,51; węglowodany netto (g) 38,88; Białko (g) 4,61