Sufganiyot (Pączki)
Sufganiyot (pączki) jest Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Ta przystawka ma 807 kalorii, 14g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz jajka, cukier waniliowy, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Sufganiyot (Izraelskie Jelly Donuts), Sufganiyot (chanukowe pączki) z twarogiem imbirowo-limonkowym, oraz Jabłkowy Sufganiyot (chanukowe pączki) z solonym karmelem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąkę, jajka, jogurt, cukier, sól i cukier waniliowy.
Dobrze wymieszać. Odstawić ciasto na 30 minut.
Uformuj ciasto w kulki o średnicy 2 cali.
Podgrzać olej roślinny do 365 stopni F (190 stopni C) w dużym garnku lub frytkownicy na dużym ogniu. Najlepiej jest użyć kosza lub łyżki szczelinowej do głębokiego smażenia sufganiyot, ponieważ olej będzie bardzo gorący. Ciasto usmażyć na oleju.
Niech sufganiyot ostygnie i osuszyć na ręcznikach papierowych.