Stopiona Czekolada Cynamon Garnki
Stopione czekoladowe garnki cynamonowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 6G białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, półsłodką czekoladę, mielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 23%. Podobne przepisy to Mocha-cynamonowe garnki de Creme, Red Velvet Molten czekoladowe ciasta z czekoladowym Ganache Center, oraz Garnki czekoladowe de Créme z białą czekoladą bita śmietana.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Mikser z mocowaniem trzepaczką i 8 (4-uncja) ramekins Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Płaszcz 8 (4-uncja) ramekins z masłem.
Dodaj 1 łyżkę cukru do 1 ramekina. Zawirować, aby płaszcz, a następnie Tapp out nadmiar cukru do innego ramekin. Powtórz proces, aż wszystkie ramekiny zostaną pokryte. Odstawić.
W podwójnym kotle, na małym ogniu, dodać pozostałe 8 łyżek masła i czekolady, mieszając od czasu do czasu, aż się stopi i połączy. Złóż ekstrakt z wanilii, cynamon i sól. Odstawić. W misce miksera stojącego, wyposażonego w trzepaczkę, dodaj jajka, żółtko i pozostały 1 szklankę cukru.
Ubić na podłożu, aż jajka potroją objętość. Delikatnie złożyć w mieszaninie czekolady. Przesiać mąkę do miski i delikatnie złożyć do włączenia, uważając, aby nie opróżnić jaj.
Wlać ciasto do ramekinów, dzieląc równomiernie. Ułóż ramekiny na tacy.
Piec, aż topy są ustawione, ale środek porusza się lekko, gdy lekko wstrząśnięty, o 18 do 20 protokół.
Podawać natychmiast, posypane cukrem pudrem.