Chleb Żurawinowy Jabłkowy
Need a chleb bezmleczny? Chleb żurawinowo-jabłkowy może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 15. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 126 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz jabłka, donice orzechy włoskie, proszek do pieczenia calumet i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Chleb Żurawinowy Jabłkowy, Chleb Żurawinowy Jabłkowy, oraz Chleb Żurawinowo-Jabłkowo-Orzechowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sodę oczyszczoną; odstawić.
W dużej misce wymieszać jabłka, cukier i margarynę.
Dodać produkt jajeczny; dobrze wymieszać.
Dodać mieszaninę mąki; mieszać tylko do zwilżenia. (Ciasto będzie grube.) delikatnie wymieszać z żurawiną i orzechami włoskimi.
Rozłóż ciasto na natłuszczoną patelnię bochenkową o wymiarach 8x4 cali.
Piec w temperaturze 177° przez 1 godzinę lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Odstawić na patelni 10 minut.
Zdjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.