Steki z pistacjowego tuńczyka to pescatarian przepis z 30 porcjami. Jedna porcja zawiera 38 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Eating Well ma 85 fanów. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Mieszanka soku z cytryny, pistacji, koperku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 49 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Steki z tuńczyka z pistacjami, Steki Z Tuńczyka Z Sezamem, oraz Steki Z Tuńczyka Z Sezamem.
Instrukcje
1
W małym rondelku umieścić szalotkę, liść laurowy i wino i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz, aż wino zostanie prawie odparowane, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wyjąć z ognia, wyrzucić liść laurowy i przenieść do małej miski.
Dodać śmietanę, sok z cytryny, 1 łyżeczkę koperku, musztardę i 1/4 łyżeczki soli; wymieszać do połączenia.W blenderze lub robocie kuchennym umieść bułkę tartą, pistacje, pozostały 1 łyżeczkę koperku i 1/4 łyżeczki soli. Proces aż do drobno zmielone.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.