Stek ze spódnicy z sosem ancho-cebulowym
Stek ze spódnicy z sosem ancho-cebulowym to bezglutenowe danie główne. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 730 kalorii, 66 g białka i 43 g tłuszczu każda. Za 7,16 USD za porcję ten przepis pokrywa 43% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dzięki temu przepisowi Walentynki będą jeszcze bardziej wyjątkowe. Udaj się do sklepu i kup sos worcestershire, cebulę, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis z Foodnetwork ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 83%, to danie jest super. Spróbuj steku ze spódnicy z sosem ancho-cebulowym, steku ze steku z sosem ancho-cebulowym i steku ze słodkiej ancho-wcieranej spódnicy, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyjmij steki z lodówki, aby ostudzić.
Rozgrzej średnią patelnię na średnim ogniu i dodaj masło. Gdy masło się rozpuści, dodaj cebulę i smaż, aż nabierze karmelowego koloru, około 20 minut. Wymieszaj sos Worcestershire i koncentrat pomidorowy. Zmniejsz ogień i gotuj przez 5 minut.
Anchos włóż do małego garnka z bulionem i zagotuj na średnim ogniu. Wyłącz ogień i pozostaw anchos do zaparzenia na 5 minut. Alternatywnie włóż anchos i bulion do miski przeznaczonej do kuchenki mikrofalowej, przykrytej folią i gotuj w kuchence mikrofalowej przez 2 do 3 minut.
Rozgrzej patelnię grillową lub grill do wysokiego poziomu.
Włóż anchos i cebulę do robota kuchennego. Włącz procesor i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Mięso dopraw solą i pieprzem do smaku i skrop oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Grilluj na dużym ogniu łącznie przez 5 do 6 minut, obracając raz, rzadko.
Wyjmij stek na deskę do krojenia i odstaw na 5 minut. Stek pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na półmisku.
Podawać z dużą ilością sosu stekowego polanego na wierzch.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek ze spódnicy. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy tłustsze kawałki mogą sobie poradzić z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Barefoot Bubbly Extra Dry. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.