Stek z sezamu

Stek z sezamu
Przepisów na danie główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj stek z sezamowej flanki. Jedna porcja tego dania zawiera około 20 g białka, 10 g tłuszczu i łącznie 190 kalorii. Za 1,91 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Walentynki. Udaj się do sklepu i kup stek z polędwicy wołowej, zieloną cebulę, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 32%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sałatka ze stekiem z flanki sezamowej, Makaron ryżowy ze stekiem z flanki sezamowo-imbirowej i Makaron ryżowy ze stekiem z flanki sezamowo-imbirowej.

Instrukcje

1
Natnij stek i umieść go w dużym, płytkim szklanym pojemniku lub plastikowej torbie z możliwością ponownego zamknięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(1-calowe) Steki Z Polędwicy(1-calowe) Steki Z Polędwicy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Półsłodka Czekolada Piekarnicza Do PieczeniaPółsłodka Czekolada Piekarnicza Do Pieczenia
2
Połącz pozostałe składniki; polej mięso. Przykryj lub zamknij i przechowuj w lodówce przez 4 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Worcestershire Dla SmakuSos Worcestershire Dla Smaku
3
Odcedzić i wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Jagnięca Z Polędwicy Wołowej, Pokrojona W 1-calową KostkęPieczeń Jagnięca Z Polędwicy Wołowej, Pokrojona W 1-calową Kostkę
4
Grilluj stek pod przykryciem na średnim ogniu, aż mięso osiągnie pożądany stopień wysmażenia w przypadku średnio wysmażonego mięsa, termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze zrobione, 170°). Pokrój cienko w poprzek włókien.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Pokruszonego Lodu3 Szklanki Pokruszonego Lodu
(1-calowe) Steki Z Polędwicy(1-calowe) Steki Z Polędwicy
Sos Worcestershire Dla SmakuSos Worcestershire Dla Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
(zalecane: Zestaw Przypraw Do Kotletów Schillinga)(zalecane: Zestaw Przypraw Do Kotletów Schillinga)

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek Flank. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy tłustsze kawałki mogą sobie poradzić z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Taittinger Brut La Francaise. Oceniającym podoba się, z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 45 dolarów za butelkę.
Taittinger Brut La Francaise
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn