Stek Rumuński

Stek Rumuński
Przepis rumuński stek może zaspokoić swoje pragnienie Europy Wschodniej w około 4 godziny i 25 minut. Ten przepis sprawia, że 25 porcji z 40 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Idź do sklepu i odbierz A. 1. oryginalny sos, stek z polędwicy wołowej, miód i kilka innych rzeczy do zrobienia dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Piernik Rumuński, Klopsiki rumuńskie (Chiftele), oraz Rumuński Mititei (Mici) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem steku aż do wymieszania; polać stek w płytkim naczyniu. Obróć, aby równomiernie pokryć obie strony steka. Przechowywać w lodówce 4 godziny marynować, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
2
Rozgrzać grill na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Wyjąć stek z marynaty; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
4
Grill 8 min. z każdej strony lub do momentu zakończenia (160F).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Flora Springs Napa Valley Merlot
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 25 m.
Porcje25
Ocena Zdrowia2
Magazyn