Sparkling Jell-O Mold
Sparkling Jell-O Mold to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 75 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 81 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka szampana, cukru granulowanego, proszku żelatyny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jell-O Mold, JELL-O & Juice Mold, oraz Galaretka wujka Sama.
Instrukcje
Posypać żelatynę zimnym sokiem w dużej misce i odstawić, aż żelatyna jest nawilżona, o 1 minutę.
Dodać wrzącą wodę i mieszać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Wymieszać z cukrem, następnie powoli wymieszać z szampanem lub prosecco. Ostrożnie usuń pianę z góry dużą łyżką i wyrzuć.
Przenieść do lodówki. Schłodzić do zgęstnienia, ale nie ustawić (żelatyna powinna być nadal jiggly, nie całkowicie jędrne), 1 do 2 godzin.
Łyżka w wystarczającej ilości mieszaniny żelatyny, aby pokryć dno formy 7 filiżanek. Złóż maliny do pozostałej mieszaniny żelatyny, a następnie łyżkę do formy. Schłodzić do całkowitego jędrności, co najmniej dwie dodatkowe godziny lub do nocy.
Przed podaniem zanurz formę w ciepłej wodzie na nie więcej niż 10 sekund, aby pomóc uwolnić.
Umieść duży talerz do serwowania do góry nogami nad formą. Trzymając mocno formę i talerz, Odwróć. Delikatnie potrząśnij pleśnią, aby uwolnić galaretkę.