Sosny Mostek Wołowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele żydowskich receptur, więc dać Saucy mostek wołowy spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.31 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 64G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 669 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sos teriyaki, ketchup, piwo imbirowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Chanuka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pikantne Paszteciki Wołowe, Pikantna Wołowina z brokułami, oraz Saucy beef stir fry.
Instrukcje
Umieść mostek, grubą stroną do góry,w patelni wyłożonej folią aluminiową.
Wymieszać Ginger ale, ketchup, i sos teriyaki; wlać mostek.
Piec, pod przykryciem, w temperaturze 350 przez 3 godziny.
Dodać marchew i ziemniaki. Przykryć i gotować 30 więcej minut lub aż mostek i warzywa są miękkie.
Usuń mostek i warzywa z patelni, zastrzegając mieszankę sosu na patelni; odstawić 20 minut.
Pociąć mostek przez ziarno na cienkie plasterki ostrym nożem.
Polać sosem pokrojony mostek i warzywa, aby zachować wilgotność.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy marynaty Kikkoman i sosu Teriyaki.
Polecane wino: Shiraz, Tempranillo, Zinfandel
Mostek wołowy świetnie komponuje się z Shirazem, Tempranillo i Zinfandelem. Wszystkie te czerwone wina mogą obsłużyć mięsisty, dymny smak mostku. Jeśli mówisz o tradycyjnym żydowskim mostku, będziesz chciał poszukać koszernego czerwonego wina. Luke Syrah z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Luke Syrah
Luke Syrah to pełnowartościowa czerwień pełna głębokiego koloru, koncentracji smaków i aksamitnej elegancji. Wino otwiera się bogate i odważne, sugerując pieprz, lukrecję, gorzką czekoladę i przyprawę, a następnie jeżyny, jagody i kandyzowane owoce. Długie wykończenie podkreśla dojrzałość i złożoność wina.