Sos śniadaniowy z jagodami/rabarbarem
Sos śniadaniowy z jagodami i rabarbarem może być śniadaniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla diety przepis zawiera 83 kalorie, 0 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Za 21 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 56 osobom. Dzięki temu przepisowi Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką cukier, żelatynę malinową, rabarbar i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał bardzo złą (ale wciąż możliwą do naprawienia) ocenę łyżkową wynoszącą 9%. Wafle rabarbarowe z sosem rabarbarowym, ciasto jogurtowe z truskawkami i rabarbarem z sosem rumowym z truskawkami i rabarbarem oraz kruszonka rabarbarowo-jagodowa są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W rondlu zagotuj rabarbar z cukrem. Gotuj przez 10 minut.
Zdejmij z ognia; dodać farsz do ciasta i dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia i wymieszać z żelatyną. Przechowuj sos w słoikach lub pojemnikach do zamrażania. Przechowywać w lodówce lub zamrażać do momentu użycia.
Podawać do naleśników, gofrów, tostów lub muffinek angielskich.