Sos słodko-kwaśny
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj sosu słodko-kwaśnego. Ten przepis służy 24 i kosztuje 6 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 26 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, skrobię kukurydzianą, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Sos słodko-kwaśny, Sos słodko-kwaśny, oraz Sos słodko-kwaśny dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 1-ćwiartkowym wymieszaj brązowy cukier i skrobię kukurydzianą.
Dodać wystarczającą ilość wody do zarezerwowanego soku ananasowego, aby zmierzyć 1/2 szklanki; wymieszać z mieszaniną cukru. Wymieszać z octem i sosem sojowym.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Zagotować i wymieszać 1 minutę. Wymieszać z ananasem i papryką.
Natychmiast użyć sosu lub przykryć i przechowywać w lodówce do 2 tygodni lub zamrozić do 1 roku.
Podawać z wieprzowiną, drobiem i owocami morza.