Sos sałatkowy z serem pleśniowym

Sos sałatkowy z serem pleśniowym
Jeśli masz około 10 minut do spędzenia w kuchni, sos sałatkowy z serem pleśniowym może być niesamowitym, bezglutenowym i wegetariańskim przepisem do wypróbowania. Za 29 centów za porcję otrzymasz przystawkę dla 24 osób. Jedna porcja zawiera 163 kalorie, 1 g białka i 17 g tłuszczu. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Ten przepis z Taste of Home wymaga sera, śmietanki, majonezu i mielonej musztardy. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 13%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka Cobb z dressingiem z sera pleśniowego, Sałatka klinowa z dressingiem z sera pleśniowego oraz Sos sałatkowy z serem pleśniowym i bazylią.

Instrukcje

1
Umieść wszystkie składniki w blenderze; przykryć i przetwarzać, aż będzie gładkie. Przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatka świetnie komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Chardonnay Diamond Collection z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Chardonnay z kolekcji Diamond
Chardonnay z kolekcji Diamond
Żywe, złotożółte wino, nasze Chardonnay Diamond Collection oferuje smaki ananasa, brzoskwini i mandarynki.
TrudnośćNormalny
Gotowe W10 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia0
Magazyn