SOS maślano-cytrynowo-czosnkowy do owoców morza
SOS maślany cytrynowo-czosnkowy do owoców morza wymaga ok. 20 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 332 kalorie, 1G białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Na 82 grosze za porcję, dostajesz sos, który serwuje 6. Ten przepis z Simply Recipes ma 22 fanów. Mieszanka soku z małży, sok z cytryny, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: SOS maślano-cytrynowo-czosnkowy do owoców morza, SOS maślano-cytrynowo-czosnkowy do owoców morza, oraz Kremowy sos maślany cytrynowy do ryb i owoców morza.
Instrukcje
Dusić i zmniejszyć płyny, z czosnkiem, szalotka, i liść laurowy:
Pierwsze sześć składników (sok z małży, sherry, pełne mleko, czosnek, szalotka, liść laurowy) umieścić w małym rondlu.
Ogrzać na średnim ogniu i gotować na wolnym ogniu, aż ciecze zmniejszą się o około połowę.
Roux: w oddzielnym rondelku (minimum 1 qt) przygotować zasmażkę.
Podgrzać jedną łyżkę masła w rondlu na średnim ogniu, aż będzie spieniony.
Posypać mąką, mieszając kilka minut metalową trzepaczką, aż dobrze wymieszane (tan, ale nie rumiane).
Powoli dodaj płynną mieszaninę do zasmażki: powoli dodaj zredukowaną mieszaninę do zasmażki, szybko mieszając, aby ją włączyć. Kiedy po raz pierwszy dodać trochę mieszanki, zasmażka będzie bubble up. Po prostu dodawaj mieszaninę i utrzymuj ubijanie, aby włączyć.
Powoli włącz masło, 2 łyżki na raz: obniżyć ciepło do niskiego.
Usunąć liść laurowy. Powoli ubij masło, 2 łyżki na raz.
Niech łyżki masła całkowicie stopić i być włączone do sosu przed dodaniem więcej łyżek.
Wymieszaj sok z cytryny, sól i biały pieprz.
Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj więcej wywaru z małży lub wody.