Sos do Indyka
Potrzebujesz sosu bezmlecznego? Sos z indyka może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Za 48 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 169 kalorii, 13 g białka i 11 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 osobom. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis z Foodnetwork wymaga jajek, soli, mięsa z pieczonego indyka i soków z patelni z indyka. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 23%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Najlepszy sos z indyka do przygotowania według Sary Moulton i wskazówki dotyczące rzeźbienia indyka, Prosty pieczony indyk z bogatym sosem z indyka i Indyk w natarciu Miso z sosem z indyka.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wlej sok z patelni do pieczenia indyka do miarki. Przejrzyj i zachowaj tłuszcz; będziesz potrzebować w sumie 4 łyżek stołowych. Jeśli pozostały sok z indyka wyniesie mniej niż 2 szklanki, uzupełnij bulionem z kurczaka.
W średnim rondlu wymieszaj mąkę z odtłuszczonym tłuszczem. Gotuj na średnim ogniu, aż zasmażka będzie lekko rumiana, około 3 minut. Powoli wlewaj sos z patelni do zasmażki i gotuj, aż sos zgęstnieje. Dodaj rozdrobnione mięso z indyka i posiekane jajka.