Sos do dyni z szałwią
SOS piżmowy z szałwią może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole receptury SOS. Jedna porcja zawiera 141 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 70 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 38 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, liście szałwii, kasztany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 79%. Podobne przepisy to Sos śmietankowy z dyni i szałwii, Tortellini z dyni z brązowym sosem maślanym i, oraz Makaron pasternakowy z pozostałą szynką bożonarodzeniową i sosem piżmowo-szałwiowym.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyciąć dyni na pół wzdłuż, aby usunąć nasiona i sznurki. Skórkę obrać nożem do parkowania i pokroić w drobną kostkę.
Umieść oliwę z oliwek i szalotki w głębokiej patelni na średnim ogniu. Gdy szalotki zaczynają kolor, dodać squash i doprawić solą i pieprzem.
Podsmażyć kilka minut, aby lekko karmelizować powierzchnię kostek.
Dodaj liść laurowy, gałkę muszkatołową, szałwię i rosół z kurczaka. Przykryć patelnię i gotować, aż squash jest miękka, ale nadal trzyma swój kształt, o 8 protokół.
SOS przecedzić blenderem standardowym lub zanurzeniowym i podawać z ziemniaczanym gnocchi. Przed podaniem udekorować startym serem i posiekanymi kasztanami. W razie potrzeby smażyć szałwię i szalotkę na oliwie do dekoracji.