Sole Meunière może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 849 kalorii, 114g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 18,73 zł / porcja, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 300 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Mieszanka dodatkowej cytryny, soku z cytryny, nierafinowanej soli morskiej i świeżo popękanego pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Sole Meunière, Sole à la Meunière, oraz Sole Meunière.
Instrukcje
1
Filety posmarować mąką, aż będą dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2
Rozgrzać 4 łyżki masła lub ghee w patelni żeliwnej nad średnim płomieniem, aż masło zacznie się spieniać i brązowy (ten proces spieniania nie nastąpi, jeśli używasz ghee lub masło klarowane).Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, następnie umieścić mąki filety soli w gorącym maśle i smażyć z każdej strony około dwóch minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ghee
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Podgrzać dodatkowe dwie łyżki masła na patelni do rozpuszczenia, następnie dodać skórkę z cytryny, sok z cytryny i mielonej pietruszki na patelni ubijając razem, aby połączyć przez około jedną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Srebrne Nonpareile
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Loveblock Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.