Sola goujons z sosem tajskim

Sola goujons z sosem tajskim
Sole goujons z sosem tajskim może być tylko Azjatyckie przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 195 kalorii, 15g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.71 za porcję. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soku z limonki, fasolka szparagowa, kliny limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Goujony Z Soli Z Majonezem Koperkowym, Goujony z soli i majonezu koperkowego, oraz Sola z sosem anchois.

Instrukcje

1
Najpierw zrobić ciasto przez zmieszanie mąki z drożdży i niektóre przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
2
Dodaj lager i wystarczającą ilość wody gazowanej, aby mieszanina była nieco grubsza niż Podwójna śmietana. Przykryć folią spożywczą i pozostawić w ciepłym miejscu na co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda GazowanaWoda Gazowana
Podwójny KremPodwójny Krem
LagerLager
3
Aby zrobić sos tajski, fasolę blanszować we wrzącej wodzie przez 2 minuty, a następnie odcedzić i odświeżyć pod zimną wodą. Fasolę drobno pokroić i odstawić na bok. Sos rybny rozgrzać z cukrem, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Wyjąć z ognia i dodać czosnek, chilli i imbir jeszcze ciepły. Pozostawić do zaparzenia na kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
5
Dodać fasolkę szparagową i sok z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
6
Dodaj trochę wody, jeśli smakuje trochę mocno.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
7
Filety rybne pokroić w paski o szerokości palca i bardzo lekko posypać solą. Napełnij głęboki rondel, wok lub frytkownicę w jednej trzeciej pełną olejem i podgrzewaj do około 180 ° C lub do momentu, aż kostka chleba zbrązowieje w ciągu 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
Rybę zwijamy w przyprawioną mąkę i strząsamy nadmiar. Zanurz się w spienionym cieście i ostrożnie umieść w gorącym oleju. Smażyć w partiach przez około 3 min, aż ryba będzie chrupiąca, złocista i ugotowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, RozmrożonychOpakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, Rozmrożonych
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
9
Wyjąć i osuszyć na papierze kuchennym.
10
Podawać z tajskim sosem do zanurzania dodać kilka klinów limonkowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Klin WapiennyKlin Wapienny

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Podeszwa świetnie współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn