Smażony tuńczyk z hummusem na Crostini

Smażony tuńczyk z hummusem na Crostini
Jeśli chcesz dodać więcej bezmleczny i pescatarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, smażony tuńczyk z hummusem na Crostini może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 1,67 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera około 15g białka, 9g tłuszczu i w sumie 234 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś bochenek z nasion sezamu, ciecierzycę, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest całkiem niezłe. Podobne przepisy obejmują Hummus Z Tuńczyka Śródziemnomorskiego Crostini + Kosz Gratis, Crostini Z Hummusem I Ogórkiem, oraz Tuńczyk Tataki aka pieczony tuńczyk.

Instrukcje

1
W robocie kuchennym połącz ciecierzycę, czosnek, pietruszkę, nasiona sezamu i płatki czerwonej papryki i pulsuj, aż będą grubo posiekane i połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
2
Przełóż do miski, dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i dodaj sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozgrzej olej rzepakowy na patelni do smażenia i dopraw tuńczyka solą, pieprzem i papryką. Podsmaż obie strony i wyjmij na półmisek narzędziowy, aby odpocząć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Podczas gdy tuńczyk odpoczywa, ułóż kromki chleba na blasze do pieczenia i opiekaj w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Jumbo Zielonych Oliwek Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek3/4 Szklanki Jumbo Zielonych Oliwek Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Pokrój tuńczyka i złóż przystawki łyżką Hummusu na każdej rundzie tostów, a następnie posyp kawałkiem tuńczyka. Na wierzch tuńczyka z kolejną niewielką ilością Hummusu, około 1/8 łyżeczki i małą gałązką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
3 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 23 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 2
3/4 Szklanki Jumbo Zielonych Oliwek Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek3/4 Szklanki Jumbo Zielonych Oliwek Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Wino Różane

Pinot Noir, Merlot i różowe wino to moje najlepsze typy tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, ryby "mięsiste", takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować, jest Chamonix Reserve Pinot Noir. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 54 dolarów.
Chamonix Reserve Pinot Noir
Chamonix Reserve Pinot Noir
Rezerwat Chamonix Pinot Noir ma rubinowoczerwony kolor, z nutami wiśni, dzikich czerwonych jagód, pokruszonego czarnego pieprzu, cynamonu i fiołków na nosie. Chociaż mocna w strukturze i intensywna w smak, tekstury są łagodne i okrągłe, rozszerzając się z czasem do niezwykłego bogactwa i długości na podniebieniu. Powinien osiągnąć swój szczyt w około 5-8 lat po wydaniu.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia17
Magazyn