Smażony tuńczyk z hummusem na Crostini
Jeśli chcesz dodać więcej bezmleczny i pescatarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, smażony tuńczyk z hummusem na Crostini może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 1,67 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera około 15g białka, 9g tłuszczu i w sumie 234 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś bochenek z nasion sezamu, ciecierzycę, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest całkiem niezłe. Podobne przepisy obejmują Hummus Z Tuńczyka Śródziemnomorskiego Crostini + Kosz Gratis, Crostini Z Hummusem I Ogórkiem, oraz Tuńczyk Tataki aka pieczony tuńczyk.
Instrukcje
W robocie kuchennym połącz ciecierzycę, czosnek, pietruszkę, nasiona sezamu i płatki czerwonej papryki i pulsuj, aż będą grubo posiekane i połączone.
Przełóż do miski, dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i dodaj sok z cytryny.
Rozgrzej olej rzepakowy na patelni do smażenia i dopraw tuńczyka solą, pieprzem i papryką. Podsmaż obie strony i wyjmij na półmisek narzędziowy, aby odpocząć.
Podczas gdy tuńczyk odpoczywa, ułóż kromki chleba na blasze do pieczenia i opiekaj w piekarniku.
Pokrój tuńczyka i złóż przystawki łyżką Hummusu na każdej rundzie tostów, a następnie posyp kawałkiem tuńczyka. Na wierzch tuńczyka z kolejną niewielką ilością Hummusu, około 1/8 łyżeczki i małą gałązką pietruszki.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Wino Różane
Pinot Noir, Merlot i różowe wino to moje najlepsze typy tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, ryby "mięsiste", takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować, jest Chamonix Reserve Pinot Noir. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 54 dolarów.
Chamonix Reserve Pinot Noir
Rezerwat Chamonix Pinot Noir ma rubinowoczerwony kolor, z nutami wiśni, dzikich czerwonych jagód, pokruszonego czarnego pieprzu, cynamonu i fiołków na nosie. Chociaż mocna w strukturze i intensywna w smak, tekstury są łagodne i okrągłe, rozszerzając się z czasem do niezwykłego bogactwa i długości na podniebieniu. Powinien osiągnąć swój szczyt w około 5-8 lat po wydaniu.