Pstrąg smażony na patelni może być właśnie przepisem pescatarian bez nabiału, którego szukałeś. Za 7,63 USD za porcję ten przepis pokrywa 48% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 736 kalorii, 66 g białka i 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. Udaj się do sklepu i kup liście oregano, sól koszerną, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 118 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 99%. Ten wynik jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Pstrąg smażony na patelni, Pstrąg smażony na patelni i Pstrąg smażony na patelni.
Instrukcje
1
W szerokim płaskim naczyniu wymieszaj bułkę tartą, czosnek, pietruszkę, oregano, płatki czerwonej papryki, skórkę z 1 cytryny i sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii, Pokruszonej
Skórka Cytrynowa
Bułka Tarta
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Pietruszka-nać
Parmezan, Do Posypania
Pół Na Pół śmietanki Lub Mleka, Opcjonalnie
2
W małej misce wymieszaj musztardę i sok z 1 cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda
Sok
Cytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne
3
Posmaruj obie strony pstrąga mieszanką musztardową. Obtocz rybę z obu stron przyprawioną bułką tartą i mocno dociśnij, aby okruszki przylegały do ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawiona Bułka Tarta
Musztarda
Ryby
4
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(ogon I/lub Pazur)
5
Posmaruj dużą patelnię około 1/4 do 1/2 cala oliwy z oliwek i podgrzej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Plus Trochę Do Posmarowania Ciasta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony
6
Dodaj rybę na patelnię, skórą do dołu i smaż ją przez 2/3 długości, około 6 do 7 minut. Ostrożnie odwróć rybę i smaż drugą stronę, aż ryba będzie brązowa i chrupiąca, około 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony
7
Zdejmij rybę z patelni i odsącz na ręcznikach papierowych. Prawdopodobnie będziesz musiał pracować partiami, aby upolować 4 ryby. Po upieczeniu pierwszej porcji i wysuszeniu jej na ręcznikach papierowych należy ją odstawić na kratkę w nagrzanym piekarniku.
Pstrąg bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Argyle Pinot Noir z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Argyle Pinot Noir
Argyle Pinot Noir jest szczery i niezmieszany. Rocznik Pinot Noir 2012 zrobił się sam. Fermentowana w małych partiach i mieszana dla czystości, tegoroczna mieszanka dojrzałych czerwonych malin, wiśni morello i nutą przypraw z ostępów. Żadne inne słowo nie jest w stanie opisać podniebienia, jak bujne. Pod spodem delikatna, lekko mocna tanina, kwasowość śpiewa prawdziwie i długo. Ciesz się wcześnie lub posiedź kilka lat, aby uzyskać lepsze niuanse.