Smażony Pstrąg

Smażony Pstrąg
Pstrąg smażony na patelni może być właśnie przepisem pescatarian bez nabiału, którego szukałeś. Za 7,63 USD za porcję ten przepis pokrywa 48% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 736 kalorii, 66 g białka i 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. Udaj się do sklepu i kup liście oregano, sól koszerną, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 118 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 99%. Ten wynik jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Pstrąg smażony na patelni, Pstrąg smażony na patelni i Pstrąg smażony na patelni.

Instrukcje

1
W szerokim płaskim naczyniu wymieszaj bułkę tartą, czosnek, pietruszkę, oregano, płatki czerwonej papryki, skórkę z 1 cytryny i sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii, PokruszonejLiście Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii, Pokruszonej
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Bułka TartaBułka Tarta
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Parmezan, Do PosypaniaParmezan, Do Posypania
Pół Na Pół śmietanki Lub Mleka, OpcjonalniePół Na Pół śmietanki Lub Mleka, Opcjonalnie
2
W małej misce wymieszaj musztardę i sok z 1 cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
SokSok
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne
3
Posmaruj obie strony pstrąga mieszanką musztardową. Obtocz rybę z obu stron przyprawioną bułką tartą i mocno dociśnij, aby okruszki przylegały do ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawiona Bułka TartaPrzyprawiona Bułka Tarta
MusztardaMusztarda
RybyRyby
4
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(ogon I/lub Pazur)(ogon I/lub Pazur)
5
Posmaruj dużą patelnię około 1/4 do 1/2 cala oliwy z oliwek i podgrzej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Plus Trochę Do Posmarowania Ciasta1 łyżka Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Plus Trochę Do Posmarowania Ciasta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony
6
Dodaj rybę na patelnię, skórą do dołu i smaż ją przez 2/3 długości, około 6 do 7 minut. Ostrożnie odwróć rybę i smaż drugą stronę, aż ryba będzie brązowa i chrupiąca, około 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony
7
Zdejmij rybę z patelni i odsącz na ręcznikach papierowych. Prawdopodobnie będziesz musiał pracować partiami, aby upolować 4 ryby. Po upieczeniu pierwszej porcji i wysuszeniu jej na ręcznikach papierowych należy ją odstawić na kratkę w nagrzanym piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Sosu Sojowego 1 łyżka Prażonych Nasion Sezamu1/4 Szklanki Sosu Sojowego 1 łyżka Prażonych Nasion Sezamu
(ogon I/lub Pazur)(ogon I/lub Pazur)
(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony
8
Po usmażeniu wszystkich ryb usuń z patelni olej i brązowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Spryskaj Oliwą Z OliwekSpryskaj Oliwą Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony
9
Dodaj masło i pozostały sok z cytryny i mieszaj, aż masło się rozpuści. Dopraw solą do smaku i zredukuj o około połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Cytryny I świeże Liście MiętyPlasterki Cytryny I świeże Liście Mięty
1/2 Szklanki Lodowatej Wody1/2 Szklanki Lodowatej Wody
Pół Na Pół śmietanki Lub Mleka, OpcjonalniePół Na Pół śmietanki Lub Mleka, Opcjonalnie
10
Przełóż rybę na półmisek, skrop sosem maślano-cytrynowym i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Lodowatej Wody1/2 Szklanki Lodowatej Wody
CytrynaCytryna
1/2 Szklanki Plus 2 łyżki Bulionu Z Kurczaka, Podzielone1/2 Szklanki Plus 2 łyżki Bulionu Z Kurczaka, Podzielone
RybyRyby
11
Co za rybia opowieść!

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Pstrąg bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Argyle Pinot Noir z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Argyle Pinot Noir
Argyle Pinot Noir
Argyle Pinot Noir jest szczery i niezmieszany. Rocznik Pinot Noir 2012 zrobił się sam. Fermentowana w małych partiach i mieszana dla czystości, tegoroczna mieszanka dojrzałych czerwonych malin, wiśni morello i nutą przypraw z ostępów. Żadne inne słowo nie jest w stanie opisać podniebienia, jak bujne. Pod spodem delikatna, lekko mocna tanina, kwasowość śpiewa prawdziwie i długo. Ciesz się wcześnie lub posiedź kilka lat, aby uzyskać lepsze niuanse.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia96
Magazyn