Smażona Wołowina Na Sałacie
Jeśli masz około 25 minut do spędzenia w kuchni, smażona wołowina na sałacie może być świetnym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym do wypróbowania. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja zawiera 242 kalorie, 31 g białka i 9 g tłuszczu. Za 3,81 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka grzybów, bulionu z kurczaka, oleju roślinnego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżkami wynoszący 77%. Podobne przepisy to smażona sałata, smażona sałata i smażona sałata czosnkowa.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj sos sojowy i wino lub bulion. Zarezerwuj 1/4 szklanki.
Wlać pozostałą mieszaninę sosu sojowego do dużej zamykanej plastikowej torby; dodaj wołowinę; uszczelnić i obrócić do płaszcza. Schłodzić przez 15 minut. W małej misce połącz skrobię kukurydzianą i zarezerwowaną mieszaninę sosu sojowego, aż będzie gładka; odłożyć na bok.
Na patelni z powłoką nieprzywierającą smaż grzyby i groszek śnieżny w 2 łyżeczkach oleju przez 3-4 minuty lub do momentu, aż groszek śnieżny będzie chrupiący.
Wyjmij i trzymaj w cieple.
Odcedź i wylej marynatę z wołowiny. Na tej samej patelni smaż wołowinę na pozostałym oleju przez 2 minuty. Wymieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej; dodać do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do momentu, aż lekko zgęstnieje.
Połóż sałatę na czterech talerzach. Na wierzch połóż mieszankę wołową i mieszankę groszku śnieżnego.