Smażona fasolka szparagowa z chipsami czosnkowymi
Smażona fasola szparagowa z chipsami czosnkowymi może być tylko przystawką, której szukasz. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 129 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 14 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz ocet jabłkowy, sól koszerna i świeżo popękany pieprz, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Smażona fasolka szparagowa z chipsami czosnkowymi, Fasolka szparagowa z chipsami czosnkowymi, oraz Podsmażony Czosnek Boczek Fasola Szparagowa.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na średnim ogniu. Przygotuj lodową kąpiel z wodą i lodem w dużej misce. Upuść zieloną fasolkę do wrzącej wody, aby blanszować przez 60 sekund. Natychmiast usunąć fasolę i wstrząsnąć w łaźni lodowej.
W dużej patelni saute, na małym ogniu, dodać oliwę z oliwek i czosnek. Smażyć chipsy czosnkowe na złoty kolor, około 2 do 3 minut.
Usuń wióry czosnku do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Usuń zieloną fasolkę z kąpieli lodowej i dodać je do gorącego czosnku wlewu oliwy z oliwek w patelni saute. Podnieść ogień do wysokiej i gotować, często podrzucając, o 2 do 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodaj ocet cydr i zmniejszyć płyn do glazury podczas rzucania fasoli, kolejne 2 do 3 protokół.
Dodać miętę i wrzucić do połączenia. Smak przypraw i dostosować w razie potrzeby.
Przenieś fasolę do naczynia, udekoruj smażonymi chipsami czosnkowymi i ciesz się!