Smażona fasolka szparagowa z chipsami czosnkowymi

Smażona fasolka szparagowa z chipsami czosnkowymi
Smażona fasola szparagowa z chipsami czosnkowymi może być tylko przystawką, której szukasz. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 129 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 14 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz ocet jabłkowy, sól koszerna i świeżo popękany pieprz, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Smażona fasolka szparagowa z chipsami czosnkowymi, Fasolka szparagowa z chipsami czosnkowymi, oraz Podsmażony Czosnek Boczek Fasola Szparagowa.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na średnim ogniu. Przygotuj lodową kąpiel z wodą i lodem w dużej misce. Upuść zieloną fasolkę do wrzącej wody, aby blanszować przez 60 sekund. Natychmiast usunąć fasolę i wstrząsnąć w łaźni lodowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
FasolaFasola
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
2
W dużej patelni saute, na małym ogniu, dodać oliwę z oliwek i czosnek. Smażyć chipsy czosnkowe na złoty kolor, około 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Usuń wióry czosnku do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Usuń zieloną fasolkę z kąpieli lodowej i dodać je do gorącego czosnku wlewu oliwy z oliwek w patelni saute. Podnieść ogień do wysokiej i gotować, często podrzucając, o 2 do 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj ocet cydr i zmniejszyć płyn do glazury podczas rzucania fasoli, kolejne 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet JabłkowyOcet Jabłkowy
FasolaFasola
GlazuraGlazura
6
Dodać miętę i wrzucić do połączenia. Smak przypraw i dostosować w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
MiętaMięta
7
Przenieś fasolę do naczynia, udekoruj smażonymi chipsami czosnkowymi i ciesz się!
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażony CzosnekSmażony Czosnek
FasolaFasola
FrytkiFrytki
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia12
Magazyn